/, Krul/WELK TYPE KRULLEBOL BEN JIJ?

WELK TYPE KRULLEBOL BEN JIJ?

Golvend, zacht krullend, intens krullend of kroezend. Elke variant heeft een uitgesproken wil. Welke krul jij ook hebt, belangrijk is dat het veel liefde en hydratie nodig heeft. Hoe intenser de krul, hoe droger het haar en hoe meer vocht je dus moet toevoegen. Krulhaar kan niet gauw overgehydrateerd worden of oververzorgd worden.

Golvend haar kost weinig moeite en je kunt er alle kanten mee op. De golvende lokken zijn zachte meeverende lokken. Je kunt ze gemakkelijk uitföhnen maar juist ook versterken. Deze variant heeft weinig krulverzorging nodig.

Zacht krullend haar heeft een intensere beweging en vorm duidelijke krullen. Ook dit haar kost weinig moeite om te versterken of mooi uit te föhnen. Deze variant kun je mooi uitföhnen of juist de krul versterken. Veel verzorging heeft ook dit haar niet echt nodig.

Intens Krullen zijn krullen die een heel stuk steviger zijn. Deze krullen vormen vaak een uitdaging hoe ermee om te gaan. De krullen zijn overduidelijk aanwezig en hebben een spiraalvormige structuur. Gebruik bij deze variant juist geen wax. Het lijkt alsof je haar daarvan minder gaat pluizen maar wax is vet en plakt de haren aan elkaar en droogt juist je haar verder uit waardoor het op de lange termijn nog meer gaat pluizen. Kies liever voor een goed product en styl het haar wanneer het nat is. Kneed het zachtjes met vochtinbrengende creme. En droog het haar gedeeltelijk. Laat het laatste beetje drogen aan de lucht.

Kroezend haar zijn ook intense krullen maar waar de diameter zeer klein is. De spiraalvorm is zo klein dat je deze bijna niet meer ziet als krul. Doordat de haartjes zo in elkaar verstrengeld raken, heb je met deze variant veel meer last van klitten.  Gebruik daarom producten die het kammen makkelijker maken, zoals een leave-in conditioner. En probeer bijvoorbeeld je haar met je vingers te kammen in plaats van met een kam. Wil je graag een kam gebruiken neem dan een kam waarvan de tanden wijd uit elkaar staan.

Gaat je haar toch pluizen of kom je pluizend op je werk, neem dan altijd een crème of een gel mee zodat je je kapsel bij kunt werken!

krullendhaar

By |2016-10-03T00:06:08+00:00oktober 3rd, 2016|haar, Krul|