//DOE MIJ MAAR LEKKER KORT EN PITTIG!

DOE MIJ MAAR LEKKER KORT EN PITTIG!

Hoe heerlijk is het om mijn blog te schrijven ondertussen dat mijn dochter de sterren van de hemel zingt. Ze heeft een dijk van een stem en de vonken wilskracht springen er vanaf.  Ze weet wat ze wil en gaat ervoor!  Heerlijk is dat en zóóó herkenbaar.  Wanneer ze enorm uithaalt met een hoge noot (daar is ze het beste in) krijg ik helemaal rillingen.  Ze staat zelfverzekerd op twee benen en haar enorme bos blonde haren, die in een hoge staart zijn gebonden, geven haar nog meer pit en straalt zelfverzekerdheid uit.

Dat doet me denken aan een artikel dat ik ooit heb gelezen;   Kort haar geeft je meer pit!  Ik google dit onderwerp en meteen komen er allerlei discussies naar voren. Vrouwen met kort haar worden meestal geassocieerd met pittig, piekjes en roodharigen.  Daar zijn de meningen sterk over verdeeld maar ik moet zeggen dat de woorden kort en pittig goed bij elkaar passen. Wanneer klanten bij mij in de Salon komen hoor ik ze vaak zeggen : “doe mij maar een lekker kort en pittig kapsel”.  Met lang haar ligt dat toch weer wat anders. Lang haar wordt vaak geassosieeerd met woorden zoals sensueel, aantrekkelijk en het maakt je vooral erg vrouwelijk.

Overweeg je om afscheid te nemen van je lange lokken, dan is het wel goed om van te voren te bedenken hoe je het gaat aanpakken. Hoe kies je bijvoorbeeld een kort kapsel dat bij je past? En moet je je haar dan iedere dag föhnen?  Om de hoeveel weken moet je het dan weer in model laten knippen?

De kapper kan je helpen bij het kiezen van een kort kapsel. Zij kijken vaak naar de vorm van je gezicht maar ook naar de structuur van je haar.

Kies je voor een korte coupe…
-Heb je smalle gezichtseigenschappen? Dan kun je gerust voor kort haar gaan. Wie een tengere mond en neus heeft, zit goed met een kort kapsel.

-Korte lokken vragen onderhoud. Als je haar meer dan een centimeter per maand groeit, kun je ongeveer iedere vier weken in de kappersstoel terecht komen. Kort haar vereist ook dagelijks extra werk.

-Wil je meer zelfvertrouwen, wees dan niet bang van een nieuwe coupe. Vaak krijgen vrouwen een volledig nieuwe houding. Haar knippen ontdoet je van alle balast en kan een ommekeer betekenen.

-Ben je iemand die van afwisseling in kleur en textuur houdt, dan is dat makkelijker met kort haar. Uiteindelijk is het voor je hele haardos gezonder dat je af en toe je haren kortwiekt.

Kies je voor lang haar…

-Ben je eerder het snelle type dat geen uren wil doorbrengen in de badkamer, dan kunnen lange lokken. Kan je het haar niet naar behoren drogen, kan je het nog steeds samenbinden in een knotje.

-Heb je stevige, glanzende krullen, is er geen keuze: draag het lang.

-Lang haar verzacht een sterke kaaklijn en vermindert rondheid in het gezicht. Lang haar compenseert je proporties als je lang of grof gebouwd bent.

kort-en-pittig3

kort-en-pittig6

kort-en-pittig

kort-en-pittig4   kort-en-pittig1

kort-en-pittig2

By |2016-10-11T18:42:47+00:00oktober 11th, 2016|Geen categorie|