//HOE GA JIJ JOUW KRULLEN VERZORGEN?

HOE GA JIJ JOUW KRULLEN VERZORGEN?

Hier wat handige tips om droge punten en kroezen te voorkomen EN om mooie krullen te vormen voor krullend haar!

Je haar wassen:
Voordat je de douche instapt, gebruik een conditioner voor je haar en dek dit af met een douchemuts. Was eerst je lichaam voordat je je haar gaat wassen. De stoom van de douche zal het vochtgehalte in je haar helpen.

Meng daarna een kleine hoeveelheid sulfaat-vrije shampoo met een heleboel conditioner. Zo maak je je eigen reinigende conditioner. Was voorzichtig je haar en de reinigende conditioner zorgt voor de hydratatie in je haar.

Breng het mengsel aan op de kruin van je hoofd en masseer grondig jouw hoofdhuid. Masseer hierbij alleen de wortels aangezien dit gedeelte meer olie bevat. Na een paar minuten kun je het mengsel uitspoelen.  Dit zal je haar verzorgen zonder dat het de natuurlijke oliën verwijderd.  Zo voorkom je  droog en broos haar.

Heb je extreem droog haar, dan kun je de shampoo beter helemaal overslaan en alleen maar conditioner aanbrengen om pluizig haar te voorkomen. Kam je haar terwijl de conditioner in je haar zit. Gebruik hiervoor een grof getande kam. Wanneer je na het douchen je haar gaat kammen verwijder je de krul en krijg je kroeshaar.

Het is prima om niet alle conditioner uit te spoelen tijdens het wassen van je haar.

Verzorgen van Krullen1

 

JE HAAR IN MODEL BRENGENVerzorgen van Krullen3

Wanneer je je haar af wilt gaan drogen kun je beter een t-shirt gebruiken dan een handdoek. Een handdoek neemt teveel vocht uit het haar waardoor de krullen gaan kroezen.

Een t-shirt zorgt er ook voor dat de krullen mooi bij elkaar blijven zitten en voorkomt pluizen. Wanneer je je haar in een losse knot of in een losse staart bindt, voorkom je dat de zwaartekracht de krullen uittrekt en dat het haar gaat kroezen.

Daarna kun je een leave-in conditioner gebruiken of de leave-in conditioner mixen met een gel of creme om het haar goed te hydrateren. Kneed voorzichtig in het vochtige haar, geef de krullen vorm en stijl het haar zoals je gewend bent.

Gebruik een goede olie voor je haar zodat je een diepe conditioner creeërt.

Eindig met een beetje mousse of styling creme vanuit de wortels voor een goede coupe. Wrijf een beetje olie op de uiteinden van de punten voor extra glans

 

SPORTEN

Gebruik leave in conditioner voordat je het in een paardenstaart gaat dragen of een losse knot voor het sporten. De warmte van je hoofdhuid na het sporten zal helpen het vocht te regulieren voor extra zachte krullen. Spoel daarna gewoon uit onder de douche zoals je bent gewend.

Handige elastiekjes zijn de INVISIbobble. Deze elastiekjes hebben een extra sterke grip op het haar. Kan gemakkelijk worden verwijderd uit vochtig haar zonder dat er klitten ontstaan en breekt het haar niet. Je hebt ze in de webshop in verschillende kleuren.

Invisibobble Original

 

TIP: wil je je haar ontklitten? Gebruik hiervoor je vingers of een grof getande kam. Liever geen borstel zodat je haarbreuk voorkomt en de vorm van je krullen eruit borstelt.

TIP: Kam je haar vanaf de onderkant en ga dan geleidelijk aan naar boven. Dus niet eerst bij de wortels beginnen. Het is veel makkelijker (en beter) voor je haar wanneer je onderaan bij de klitten begint.

TIP: om krullen te doen herleven, gebruik half water en half leave-in conditioner op de uiteinden van je haar. Spray en kneedt of stijl zoals je gewend bent. Dit werkt super voor dagen tussen de wasbeurten in.

TIP: om bij het opstaan in de ochtend verwarde krullen of gematteerde krullen te voorkomen kun je beter een satijnen of zijde kussensloop gebruiken. Je haar glijdt beter op satijn of zijde. Katoenen kussenslopen zorgt ervoor dat je haar gaat klitten en dat de krullen platgedrukt worden.

TIP: zijn er veel regenachtige dagen, voorkom dan veel wassen van je haar. Spray liever met een mengsel van water en leave-in conditioner, dat voorkomt kroezen.

Verzorgen van Krullen

By |2016-07-25T20:00:11+00:00juli 25th, 2016|Geen categorie|