//HEB JIJ LAST VAN HOOFDROOS?

HEB JIJ LAST VAN HOOFDROOS?

Hoofdroos is een milde vorm van eczeem op het behaarde hoofd, waarbij kleine schilfertjes ontstaan. Deze schilfering is vaak hinderlijk en vooral wanneer er schilfertjes naar beneden dwarrelen op je donkere kleding word je daar niet echt vrolijk van.

De schilfertjes zijn oude huidcellen, die loslaten van de huid. Bij een normale huid zijn ze klein en onzichtbaar. Bij eczeem van de hoofdhuid onstaan er meerdere schilfertjes en laten ze minder snel los waardoor ze aan elkaar gaan klonteren. De schilfers worden groter en zichtbaarder.

Waarom de een nu meer last heeft van schilfers dan de ander is niet echt bekend. Een oorzaak zou kunnen zijn:

DE VETHEID VAN DE HUID
De huid wordt vet gehouden door talg, wat aangemaakt wordt door talgklieren. De hoeveelheid talg die je aanmaakt is bij iedereen anders. Dit ligt eraan of je een vette huid hebt of een drogere huid.

GISTEN
Gisten komen bij iedereen op de huid voor en dat is ook heel normaal. Heb je roos, dan zijn de gisten in veel grotere aantallen aanwezig.

SHAMPOOS
Schilfering van de hoofdhuid kan ook ontstaan door uitdroging ten gevolge van shampoos tegen vet haar, of door irritatie door shampoos of andere haarverzorgende middelen, of door een te droog (binnen) klimaat.

Gelukkig is hoofdroos niet besmettelijk en wordt je er niet kaal van. En er is zeker wat tegen te doen!

Uiteraard is er binnen de lijn van Subtil ook een anti roos shampoo. Deze shampoo verwijdert haarroos op zachtaardige wijze en bestrijdt de nieuwe vorming van roos. Er zitten geen siliconen en parabenen in. De hoofdhuid wordt gezond en nog belangrijker, deze wordt gekalmeerd waardoor de natuurlijke evenwicht terugkomt en je weer fraai glanzend haar krijgt.reklame-roos-in-je-haar

By |2016-11-05T07:19:43+00:00november 5th, 2016|Geen categorie|