/, vakantie/BEN LIEF VOOR JE HAAR!

BEN LIEF VOOR JE HAAR!

Heerlijk, die lange zomerdagen! Lekker nagenieten van de zon op een heerlijk terrasje. Wanneer de zon gaat schijnen ziet alles en iedereen er een stuk vrolijker uit. We willen dan ook op en top genieten van deze heerlijke warme zon. En hoe meer we de zon in gaan, hoe liever we voor het haar moeten zijn. Net als je huid heeft ook je haar te lijden wanneer deze wordt bloot gesteld aan de UV-stralen van de zon.

Vaak wordt er vlak voor de vakantie nog even gauw een bezoekje gebracht aan de kapper om de uitgroei bij te werken, highlights te zetten of een ander kleurtje in te brengen. Het resultaat is vaak prachtig, maar wanneer je onbeschermd met je haar de zon in gaat, heerlijk een dagje naar het strand gaat of een bezoekje brengt aan het zwembad kan dat uiteindelijk schade brengen aan je haar.

Ons haar bestaat voor ongeveer 10% uit water. Dit percentage aan vocht is nodig om het haar er glanzend en krachtig uit te laten zien. Zonnestraling, chloor en zout zijn boosdoeners voor het haar. Je haar droogt ervan uit, het vochtpeil raakt uit zijn balans waardoor je haar uiteindelijk droog en broos wordt. Vooral haar dat een kleurbehandeling heeft ondergaan is kwetsbaar in de zomer. Zonder bescherming loopt de kleur van het haar sterk terug en wordt het haar stug en droog.

girl-437989_1280 - Copy

Hier een paar tips om tijdens de zomer je haar in topconditie te houden:

Gezonde haarpunten zijn makkelijker te verzorgen dan gespleten haarpunten. Zorg er daarom ook voor dat je op tijd een afspaak maakt bij je kapper.

Je kunt je haar beschermen tegen de zon door een verzorgende shampoo en conditioner aan te schaffen speciaal voor de zomer. Ze bevatten een UV-filter die het haar voedt en bescherming biedt tegen de zon en andere invloeden van buitenaf. Tevens heeft het een verkoelende werking op de hoofdhuid wat ervoor zorgt dat de doorbloeding wordt gestimuleerd.

Gebruik een conditioner om je haar te verzorgen tegen chloor of zout. Zorg ervoor dat je haar nat is voor dat je de zee of het zwembad in gaat. Op die manier neemt je haar minder zout en chloor op. De 2-phase spray met UV-filter is ideaal om te gebruiken voor tijdens of na het zwemmen.

Wanneer je je haar wast let er dan op dat je niet te hard wrijft bij het wassen. Met zachte cirkelende bewegingen wordt de hoofdhuid gemasseerd en het product ook gelijkmatig verdeeld.  Na het wassen het haar voorzichtig handdoekdroog maken. Ga niet hard wrijven want dit kan leiden tot haarbreuk. Lekker laten opdrogen door de lucht, is vele malen beter dan met de hete föhn. Wanneer je je haar wilt borstelen na het wassen, neem dan een grove kam.

Wie veel tijd doorbrengt op het strand doet er goed aan om tijdens de middaguren een schaduwrijk plekje op te zoeken om zo je huid en haar te beschermen.

Uiteraard is het een goed idee om na de zomer de conditie van je haar tijdens een bezoekje aan de kapper heerlijk te laten verzorgen. Een maskertje doet vaak wonderen!

Wil je meer weten over de producten voor de zomer, dan hoor ik het graag van je.

 

By |2015-05-10T12:56:51+00:00mei 10th, 2015|Geen categorie, vakantie|